Un cartuş de luptă şi acte false depistate în bagajele pasagerilor pe aeroportul din Chişinău

Câţiva cetăţeni din Irak au încercat să intre în ţară cu acte false. Aceştia se aflau printre pasagerii rutei aeriene Istanbul – Chișinău.
 
Potrivit poliţiei de frontieră, o femeie în vârstă de 44 de ani și fiul acesteea de numai trei ani, cetăţeni irakieni, au prezentat actele la linia de control. În urma unor verificări suplimentare, în bagajul de mână a fost depistate trei pașapoarte care ar fi eliberate de către autoritățile din Croația două pe numele celor doi, și al treilea pe o altă persoană. 
 
La scurt timp, pe aceeași rută, la linia de control alţi doi cetățeni originari din Irak s-au legitimat cu acte de călătorie croate. Cu ajutorul tehnicii din dotare s-a constatat lipsa elementelor de protecție asupra documentelor respective și a unui permis de conducere, eliberat de aceeași instituție, găsit în urma verificărilor suplimentare. 
 
Ulterior, în timpul procesării bagajelor de cală pe direcția ieșire din ţară a fost observat un obiect metalic de culoare aurie, asemănător unui cartuș de luptă. Geanta aparţinea unei femei în vârstă de 25 de ani. Aceasta însă a declarat că nu cunoaşte nimic despre cartuş. Mai mult, tânăra a declarat că ar fi lasat de două ori bagajul nesupravegheat, din diverse motive. 
 
 
loading...

Lasă un comentariu