Un candidat englez la Europarlamentare a demisionat după nişte afirmaţii defăimătoare despre românii din Londra

Ali Sadjady, un politician britanic care candida la alegerile europarlamentare, a fost forţat să demisioneze după ce a afirmat că este tentat să susţină procesul Brexit dacă acest lucru ar opri venirea hoţilor de buzunare români în Marea Britanie, informează site-ul cotidianului The Independent.

Sadjady, fost membru al Partidului Conservator, candida la europarlamentare din partea noii formaţiuni centriste Change UK.

"Când aud că 70% din hoţii de buzunare prinşi la metroul din Londra sunt români mă cam face să vreau Brexit", afirma Sadjady, într-un mesaj pe Twitter postat în noiembrie 2017, informează mediafax.ro.

Pe lângă afirmaţiile privind cetăţenii români, politicianul a sugerat într-o serie de mesaje pe Twitter că cei care militează pentru un nou referendum pe tema Brexit "nu cred în democraţie". 

Marţi seară, un purtător de cuvânt al formaţiunii Change UK a declarat că, în urma discuţiilor, Ali Sadjady a reflectat în legătură cu mesajul inadecvat postat pe Twitter în 2017 şi a fost de acord să se retragă de pe lista de potenţiali candidaţi la europarlamentare.

Sadjady a demisionat în marţi din Partidul Conservator, motivând că a luat această decizie din cauza modului în care partidul a gestionat procesul Brexit şi a suspiciunilor de islamofobie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu