Un camion cu TONE DE COMBUSTIBIL a derapat într-un şanţ

Embed:

Poleiul de pe șosele le-a dat bătăi de cap șoferilor în această dimineață. O autocisternă cu 26 de tone de motorină a sărit de pe șosea în preajma satului Rădoaia din raionul Sângerei. Tot din cauza poleiului, au mai derapat un autocar și un microbuz cu pasageri. Din fericire, nimeni nu a fost rănit și nu au fost înregistrate pagube majore.

Autocisterna se deplasa din Chişinău spre Edineţ. Şoferul spune că, din cauza poleiului, a pierdut controlului asupra volanului și a ajuns într-un şanţ de pe marginea drumului.

"Mergeam cinci kilometri la oră, a început să ploaie și îngheța, și m-a tras în chiuvetă. –Câți combustibil aveți? -26 de tone", a spus şoferul camionului, Ion Luja. 

La faţa locului au venit zece salvatori, care au încercuit zona.

"Asigurăm securitatea antiincendiară. Am întins furtunurile şi aşteptăm să vină, să preia cineva combustibilul din autospecială", a spus locotenentul major, Situaţii Excepţionale Sângerei, Cornel Cucoş. 

Poliţia confirmă că accidentul s-a produs din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Chiar dacă, noaptea trecută, pe traseu, a fost împrăștiat material antiderapant, acesta nu a avut efect, deoarece la scurt timp a plouat, iar apoi a înghețat.

"Autocisterna nu se poate deplasa, nu poate să iasă desinestătător din afara părţii carosabile. Ne aflăm pe un vârf de deal, de aceea şi drumul a îngheţat mai repede, aici", a spus inspectorul IP Sângerei, Oleg Romandaş. 

Și alți șoferi au avut de suferit din cauza poleiului.

Camioanele au ajuns să circule pe acest drum, din cauza că drumul de centură, care ocolește oraşul Sângerei, a fost închis pentru reparaţii încă în primăvara anului trecut. Pe de altă parte, maşinile de mare tonaj nu au voie să circule prin centrului oraşului, așa că șoferii sunt nevoiţi să-l ocolească.

Tot în această dimineață, un autocar de pe linia Moscova – Hîncești a derapat în șanț, din cauza poleiului. Incidentul a avut loc pe traseul Otaci-Soroca, în apropierea satului Pocrovca din raionul Dondușeni. În autobuz se afla doar șoferul, care nu a avut de suferit.

Iar un microbuz care venea de la Dondușeni spre Chișinău, cu 20 de pasageri la bord, a derapat în apropierea satului Maramonovca din raionul Drochia.

Potrivit poliției, în această dimineață, în nordul țării s-au produs zece accidente rutiere.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu