Un bust al fostului primar al Chişinăului, Carol Schmidt, a fost dezvelit în capitală

Embed:

Un bust al fostului primar al Chişinăului, Carol Schmidt, a fost dezvelit, astăzi, în capitală. La ceremonie a participat preşedintele Parlamentului, Igor Corman, precum şi vicepreşedintele Bundestagului Germaniei, Ulla Schmidt.

"Mă bucur foarte mult că un cetăţean german este onorat şi în cinstea dumnealui este edificat acest monument", a declarat Schmidt.

Arhitecţii au realizat bustul în timp record. "Ne-au prezentat proiectul cu trei luni în urmă şi timp de două luni ne-am gândit dacă ne va reuşi sau nu. Într-un final, totul a ieşit bine", a precizat arhitectul Veaceslav Jîgliţchi.

Oamenii s-au arătat încântaţi de faptul că meritele lui Carol Schimdt au fost recunoscute prin ridicarea acestui monument: "Am visat ca acest monument să fie ridicat anume aici. Pentru noi este foarte important".

Carol Schmidt a fost primarul Chişinăului timp de 26 de ani. În timpul conducerii lui, în Chişinău au fost pavate principalele străzi, a apărut primul apeduct şi reţea de canalizare, au fost trase primele linii de tramvai, s-a introdus iluminatul stradal, precum şi s-au construit numeroase edificii.

Recent în timp ce se efectuau lucrări de reabilitare a sistemului de canalizare pe strada Armenească, muncitorii de la Apă-Canal au dat peste un apeduct ce datează încă de la începutul secolului XX şi care se presupune că a fost construit în perioada aflării lui Schmidt la conducerea Primăriei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu