Un bun exemplu pentru noile generaţii. Mai multe străzi din satul Recea, Râşcani, numite în cinstea unor locuitori

Embed:

Cei mai de vază locuitori ai satului Recea, raionul Râşcani, vor rămâne în amintirea consătenilor.

În cinstea lor au fost numite câteva uliţe din localitate. Ideea aparţine administraţiei locale, iar conducerea raională a susţinut iniţiativa. Astfel, pe faţadele unor case au apărut plăci cu numele a trei personalităţi care s-au făcut remarcate. Locuitorii din Recea spun că sunt mândri de consătenii săi, care sunt un bun exemplu pentru noile generaţii.

Una dintre străzi a fost numită în cinstea fostului director al grădiniţei din sat Galina Grama. În 30 de ani cât a dirijat instituţia, ea a educat sute de micuţi. Fiica acesteia povesteşte cum mama ei a rămas orfană de mică, a înfruntat greutăţi şi toată viaţa şi-a dedicat-o copiilor din sat.

"Nu am plâns niciodată de fericire. Acum sunt foarte mândră. Ea a fost cea, care a pus temelia grădiniţelor de copii în localitatea unde m-am născut. Mama a fost o activistă bună, a iubit-o satul", a menţionat Ludmila Bolboceanu, locuitoare a satului Recea.

Discipolii Galinei Grama s-au bucurat de gestul primăriei:

"Îmi amintesc destul de bine cum venea, iar noi copiii îi alergam în întâmpinare. Era forte bună la suflet şi inteligentă".

O altă stradă din sat poartă numele fostului director al şcolii Efim Ciuru, care a activat mai bine de 20 de ani în funcţie. Încă o uliță a fost numită în cinstea profesoarei Galinei Serjantu, care a dedicat meseriei 35 de ani din viaţă. Decizia aparţine unei comisii speciale.

"Au mai venit propuneri atunci la comisie ca pe viitor să fie din nou alte străzi renumite în cinstea celor care au depus contribuţia la dezvoltarea satului din punct de vedere economic şi social", a precizat Valeriu Ghelan, primarul satului Recea.

Cele 250 de plăci cu noile denumiri care au fost instalate a costat primăria 27 de mii de lei. În sat sunt peste 50 de străzi pe care locuiesc în jur de trei mii 500 de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu