Un bolnav terminal de Parkinson cere autorităţilor din Spania să fie eutanasiat (VIDEO)

Povestea lui Antoni Monguilod, un bărbat în vârstă de 74 de ani bolnav terminal de Parkinson care a cerutautorităţilor să legalizeze eutanasia în Spania pentru a pune capăt ''suferinţei'' sale, face înconjurul lumii, scrie libertatea.ro.

Bărbatul din Malgrat de Mar, Barcelona, a vorbit cu jurnaliștii de la EFE, povestind ce l-a împins spre o astfel de decizie. Stadiul bolii în care se află Antoni este atât de grav încât el nu mai poate ingera alimentele și este dependent de grija altor persoane. 

Soția bărbatului, Magdalena, îl îngrijeşte pe Antoni cu ajutorul altor trei persoane şi cei patru copii ai săi. Femeia înțelege dorința bărbatului de a apela la ajutor specializat pentru a se eutanasia, potrivit Agerpres. De asemenea, și medicii lui Antoni au înțeles cererea acestuia față de autorități, dar aceștia nu pot face nimic pentru a-l ajuta fără aprobare. Antoni ar putea merge în altă țară, precum Elveţia unde este reglementată sinuciderea asistată, dar cheltuielile de deplasare sunt destul de mari, astfel că familia bărbatului nu își permite acest lucru. 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu