Un birou în cadrul proiectului național "Bunici Grijulii", deschis în Edineț

Embed:
Un birou în cadrul proiectului național „Bunici Grijulii” a fost deschis în Edineț. Elevii claselor primare din oraș vor fi însoțiți de voluntarii pensionari în timpul traversării străzilor, iar, uneori, îi vor conduce pe cei mici chiar și până acasă. La inaugurarea biroului a participat conducerea Inspectoratului General al Poliţiei, autoritățile locale şi mai mulți voluntari antrenați în cadrul proiectului.

În raionul Edineț, proiectul „Bunici Grijulii” a adunat aproape 140 de voluntari. În cadrul biroului, aceștia vor avea posibilitatea să se întrunească pentru a discuta și a planifica activitățile.

"Să vină să ne sfătuim, cum de organizat mai bine lucrul cu copiii. Îi întâlnim, îi conducem la școală, îi întâlnim de la școală, îi întrebăm cum viața la dânșii, cum școala, au neplăceri ceva", a spus președintele proiectului "Bunici Grijulii" Edineț, Vladimir Gavriliuc.

"Copiii sunt în grija noastră mai mult, părinții au serviciu și care sunt peste hotare și noi avem grijă."

"Noi stăm permanent la școală, avem un loc special unde trebuie să stăm, trec copiii îi ducem și îi aducem, oprim mașinile."

"Sunt copiii la școală și trebuie să avem grijă."

"Asemenea proiecte pentru societate este un lucru extraordinar, fiindcă ce avem mai scump, aceștia sunt copiii, pentru bunei sunt nepoții și acest proiect vine în securitatea anume în perioada anului școlar", a spus președintele raionului Edineț, Iurie Garaz.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, proiectul este o experiență utilă atât pentru copiii, cât și pentru bunici.

"Vom implica bunicii, care sunt cei mai înțelepți și cu experiență oameni dintre noi, care cu înțelepciunea și experiența de viață se vor implica la trecerile de pietoni, în apropierea instituțiilor de învățământ și vor proteja copiii ca aceștia să nu nimerească în accidente rutiere sau incidente", a spus șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

Bunicii voluntari nu sunt remunerați pentru activitatea lor. În schimb, o rețea de farmacii și un supermarket din țară le-a oferit un card de reduceri. În prezent, în proiect sunt implicați peste 1500 de pensionari.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu