Un bărbat trebuie să plătească o SUMĂ URIAŞĂ după ce a jignit un poliţist pe Facebook. Ce a postat

Un bărbat supărat pe poliţişti a reacţionat dur pe Facebook, iar acum trebuie să plătească o sumă usturătoare că daune.

Un bărbat din Întorsura Buzăului, România a fost sancţionat după ce a publicat mesaje jignitoare la adresa poliţistului care i-ar fi luat copilul din custodie în vara anului trecut.

Bărbatul susţine că poliţistul a intrat în mod abuziv în locuinţa să şi s-a folosit de forţă atunci când i-a luat copilul bolnav din casă: "nu să vi pe terenul meu abuziv şi în mod fraudulos să furi-sustragi cu forţă pe copil minor bolnav din locuinţa mea mă imbecilule şi dobitocule care eşti, penalistule", a fost mesajul publicat de bărbat pe Facebook, notează Legal-Land.rocitat de stirileprotv.ro.

Bărbatul a continuat seria mesajele la adresa oamenilor legii, pe care îi acuză că au comis un abuz grav în ceea ce-l priveşte: "Penalişti, Criminali şi mari infractori astareprezintă la greu aceşti boi mizerabili infecti – gaşcă – ceaţă infectă mârşavă nenorocită mafiotă şi interlopă", iar o ora mai târziu scrie un alt comentariu: "călăii mârşăviinfecti îmbrăcaţi în haina jerpelită a statului care la comandă clară, mârşavă, infectă mafiotă satanistă săvârsesc, înfăptuiesc şi comit la grămadă faptele penale deosebit de grave – mari penalişti criminali – infractori, hoţi, mârşăvi infecti", scrie aceeaşi sursă.

Instanţa nu i-a dat dreptate bărbatului, ci a considerat că reacţia să de pe reţeaua de socializare a afectat imaginea poliţistului: "pârâtul a utilizat şi expresii jignitoare, de natură a-l discredita pe reclamant, atingerea adusă onoarei sale urmând a fi apreciată din punctul de vedere al cetăţeanului obişnuit înzestrat cu o sensibilitate medie" au decis magistraţii, invocând jurisprudenţa CEDO.

Judecătoria din Întorsura Buzăului a hotărât că buzoianul să-i plătească poliţistului despăgubiri civile în valoare de 15.000 de lei (mai puţin decât ceruse poliţistul iniţial) şi a dispus dezactivarea contului de Facebook. În plus, acesta trebuie să plătească suma de 120 de lei cu titlul de cheltuieli de judecată.

Omul a încercat să apeleze la o varianta mai ieftină - să îşi ceară scuze în mod public în 3 cotidiene de circulaţie naţională – dar instanţa a respins solicitarea să în februarie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu