Un bărbat, transportat de urgenţă la spital, după ce s-a INTOXICAT cu apă din izvor

Un șofer din Iași s-a intoxicat grav după ce a băut apă de izvor. Bărbatul de 56 de ani a consumat apă de la mai multe izvoare dintre localitățile Huși și Crasna. Analizele de la spital au arătat că era puternic intoxicat cu nitriți, și se află sub tratament, scrie libertatea.ro.

Șoferul din iași care s-a intoxicat cu apă de izvor a ajuns joi la Spitalul din Iași, mai mult mort decât viu. Bărbatul aproape nu mai putea respira și a fost transferat urgent la Spitalul de Neurochirurgie.

"Pacientul a fost dus la Spitalul de Neurochirurgie, având o saturaţie de 70% oxigen, fiind extrem de cianotic. Analizele făcute la unitatea medicală amintită au relevat că acesta avea gaze arteriale normale, dar saturaţia era tot de 70%, iar cianoza persista, astfel că a fost transferat de urgenţă la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Sfântul Spiridon, din Iaşi. Aici, el a declarat că a consumat cantităţi mari de apă de la izvoare aflate între localităţile Huşi şi Crasna", a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, şefa UPU-SMURD.

Bărbatul intoxicat le-a povestit medicilor că s-a oprit pentru a bea apă de la mai multe izvoare din județ.

"Cu albastru de metilen a fost corectată saturaţia la 95%, tegumentele au revenit la normal, iar pacientul a rămas internat la Secţia II Medicală Toxicologie, cu observaţia intoxicaţie cu nitriţi", a precizat medicul specialist.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu