Un bărbat surdo-mut a fost ucis de polițiști în Oklahoma City, SUA. Motivul este banal

Un bărbat surdo-mut a fost ucis de polițiști în Oklahoma City pentru că s-a apropiat de ei ținînd în mână o țeavă de metal și nu a auzit comenzile lor de a o lăsa din mână, scrie BBC News, citat de libertatea.ro.

Magdiel Sanchez, în vârstă de 35 de ani, a fost împușcat mortal, marți seara, în timp ce poliția investiga un jaf. Martorii au povestit că mai multe persoane le-au strigat polițiștilor că bărbatul este surd și nu îi poate auzi, dar aceștia nu i-au ascultat.

Căpitanul de poliție Bo Mathews a spus că cei doi ofițeri nu i-au auzit pe vecinii care strigau că "nu vă poate auzi", înainte de a deschide focul. Oficialul a declarat că bărbatul se afla la aproximativ 5 metri distanță de cei doi polițiști în momentul în care aceștia au tras simultan asupra lui.

Vecinii spun că Sanchez, care era surdo-mut, folosea țeava și mâinile pentru a comunica și, de asemenea, pentru a se proteja împotriva câinilor fără stăpân în apropierea casei unde locuia împreună cu tatăl său.

Poliția declară că victima nu avea antecedente penale.

Sgt Barnes, unul dintre cei doi polițiști a fost plasat în concediu administrativ, în așteptarea unei investigații, iar cel de-al doilea va rămâne în serviciu.

Bărbat surdo-mut ucis de polițiști în SUA pentru că nu a ascultat comenzile lor

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu