Un bărbat şi-a construit propriul palat. Are 30 de camere, o colecţie impresionantă de arme şi zeci de figuri din piatră (IMAGINI FASCINANTE)

Embed:

"Casa mea este castelul meu". Pentru un libanez aceasta este mai mult decât o expresie, ea a devenit un crez în viaţă. Moussa Maamari şi-a construit propriul palat, deşi toţi îi spuneau că nu va reuşi.

"El a scris aici: "Am intrat ca un om tânăr şi ies ca unul bătrân". Astfel, el vrea să ne spună că şi-a dedicat întreaga viaţă acestui scop", a menţionat Ziad al Maamari, fiul lui Moussa Maamari.

Ideea i-a venit după ce a făcut parte din echipa care a restaurat Palatul Beiteddine, construit în secolul al optsprezecelea. Bărbatul a cumpărat un teren în apropierea acestuia în 1962 şi a început să ridice prorpiul castel.

Maamari a elaborat schița de proiect şi şi-a făcut singur cărămizile. Fiecare piatră are propriul design cioplit manual.

"În toată lumea se vorbeşte despre soţul meu şi castelul pe care l-am construit împreună. Deseori mă gândesc că Moussa nu a murit. El este aici. Sufletul său e prezent în acest castel", a declarat Mary al Maamari, soţia lui Moussa Maamari.

Castelul a devenit o adevărată atracţie turistică: are 30 de camere, o colecţie impresionantă de arme şi peste 150 de figuri din piatră, sculptate de Moussa.

În perioada verii, palatul e vizitat zilnic de aproximativ o mie de oameni.

Pe aceeaşi temă