Un bărbat, reținut la frontieră pentru contrabandă cu haine în valoare de aproape DOUĂ MILIOANE DE LEI (FOTO)

Embed:

Procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și vameșii au reținut un tânăr, care aducea în țară marfă de contrabandă.

Flagrantul a fost realizat la intrarea în țară prin postul vamal ”Giurgiulești”, după  ce organele de anchetă au dispus reținerea și verificarea minuțioasă a unui autocamion despre care se cunoștea că ar fi fost implicat în transportarea mărfurilor de contrabandă.

În urma scanării au fost ridicate, în total, 8.404 articole vestimentare și 807 perechi de încălțăminte, care nu erau indicate în actele de însoțire.

De asemenea, unele articole aveau marcajele unor branduri renumite, autenticitatea cărora urmează a fi verificată.

Potrivit informațiilor acumulate de organele de anchetă, hainele erau procurate din Turcia. Acestea erau introduse în țară prin contrabandă, fiind disimulate printre alte mărfuri transportate în regim de tranzit.

Valoarea bunurilor reținute în momentul flagrantului a fost evaluată la peste 1,6 milioane de lei.

Cercetările continuă în vederea identificării și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate în schema de contrabandă. La fel, ofițerii Serviciului Vamal și procurorii urmează să stabilească și valoarea prejudiciului cauzat de infractori. Conform primelor estimări, sumele depășesc TREI MILIOANE DE LEI.

Pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, Codul penal stabilește o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 10 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu