Un bărbat înarmat a luat ostatici într-un supermarket din sudul Franţei

Teroristul care a luat ostatici într-un supermarket a fost ucis în urma unei intervenţii în forţă a jandarmeriei. Atacatorul a omorât 2 persoane şi a rănit 3, potrivit informaţiilor ministerului francez de Interne.

Martoriii susţin că individul declarase că este membru al grupării ISIS. El a cerut eliberarea din închisoare a lui Salah Abdeslam, autorul sângerosului atentat de la Paris din 2015.

Majoritatea angajaţilor şi clienţilor magazinului au reuşit să fugă, iar poliţiştii au luat legătura cu teroristul pentru a negocia eliberarea tuturor oamenilor. Un agent s-a oferit ostatic în schimbul eliberării unei persoane din interior. A fost momentul în care trupele speciale au intervenit în forţă şi l-au eliminat pe atacator.

Potrivit poliţiei, teroristul ar fi ajuns la Trebes la bordul unui vehicul pe care l-a furat dintr-o localitate apropiată. Acolo, ar fi ucis o persoană şi a rănit-o pe alta.

Pentru operaţiunea antiteroristă au fost mobilizate forţe impresionante: sute de agenţi de poliţie, jandarmi şi trupe speciale. Ministrul francez de Interne a venit personal pentru a coordona operaţiunea şi l-a ţinut la curent în permanenţă pe preşedintele Emmanuel Macron, aflat la Bruxelles, la summitul european.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu