Un bărbat, în vârstă de 52 de ani, a murit după ce a fost strivit de o macara

Un muncitor a murit azi, strivit de o macara, pe un şantier de pe strada Calea Basarabiei din Capitală. Braţul macaralei, care ridica nişte bolţari, s-a răsturnat peste bărbatul de 52 de ani, sub ochii colegilor săi de şantier, care nu au mai putut face însă nimic pentru a-l salva.

Am încercat să aflăm de ce nu au fost respectate condiţiile de securitate a muncii şi cum a devenit posibil acest accident, însă tot ce-am obţinut de la Inspecţia Muncii şi poliţie au fost doar lucruri pe care le ştiam deja.

Colegii de şantier ai muncitorului ucis de macara recunosc că nici ei, nici victima nu purtau căşti de protecţie. Aceştia spun că nici măcar casca de protecţie nu l-ar fi salvat. Asta deoarece bolţarii, care cântăreau mai bine de o tonă, au căzut pe spatele victimei.

Directorul firmei la care lucra bărbatul afirmă că muncitorii nu trebuiau să se afle pe şantier, pentru că s-ar fi aflat în concediu.

Rudele victimei, care au venit pe şantier când au aflat vestea, spun că bărbatul a muncit toată viaţa în construcţii. Din spusele rudelor, bărbatul s-a angajat pe acest şantier cu aproape doi ani în urmă şi era şef de echipă.

 

 

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu