Un bărbat din Rezina riscă puşcărie după ce a furat bijuterii dintr-o casă din satul Cuizăuca

Un bărbat de 52 de ani, originar din Rezina, riscă pușcărie pentru că ar fi furat mai multe obiecte prețioase dintr-o casă din satul Cuizăuca, Rezina. Suspectul nu este la prima abatere de la lege, anterior a fost judecat pentru infracțiuni similare.

Poliția din Rezina a fost sesizată de o femeie, care a declarat că i-au fost furate din casă bijuterii în valoare de 14.700 de lei.

Polițiști s-a stabilit că suspectul, a pătruns în locuință la 31 iulie, ziua în amiaza mare, în timp ce proprietara era la muncă, iar fiul ei dormea în casă, astfel individul profitând de faptul că ușa casei nu era încuiată.

Polițiștii au reușit în scurt timp să-l identifice pe suspect, iar la domiciliul acestuia au fost depistate o parte din bunurile furate.

Bărbatul își recunoaște vina și la moment are statut de bănuit. Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă până la 6 ani de închisoare.

De la începutul anului, Poliția a înregistrat 1.883 de furturi din locunțe.

În acest context, Poliția recomandă:

- Nu lăsaţi uşa descuiată nici pe timpul zilei, nici pe timpul nopţii, chiar dacă vă aflaţi la domiciliu;

- Când plecaţi de acasă, încuiaţi uşile şi ferestrele! Asiguraţi anexele;

- Instalați un sistem de alarmă sau cel puțin cumpărați un seif dacă țineți în casă valori mari, bani, bijuterii, etc;

- Când lipsiţi o perioadă mai îndelungată, rugaţi un vecin să supravegheze locuinţa;

- Nu primiţi în casă persoane necunoscute care oferă spre vânzare diverse bunuri;

- Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi. Învăţaţi copiii să nu spună nimănui despre bunurile deţinute de familie;

- Dacă bănuiţi că într-o locuință are loc o spargere, nu ezitaţi să solicitaţi intervenţia poliţiştilor prin apelul 112.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu