Un bărbat din Cimişlia, suspectat de braconaj, a fost reţinut de oamenii legii. Ce riscă făptaşul (FOTO)

Embed:

Un bărbat din Cimişlia a fost reţinut de oamenii legii, fiind suspectat de braconaj. Bănuitul a fost denunţat chiar de un amic de-al său, care a trimis mai multe poze pe adresa redacţiei noastre, în care suspectul apare alături de animale împuşcate. Oamenii legii spun că bănuitul are mai multe dosare penale pe numele său.

Bărbatul ar fi un braconier de temut, cunoscut de amatorii de vânătoare din Cimişlia. De-a lungul anilor el ar fi vânat ilegal mai multe animale, dar până acum nu a fost pedepsit pentru faptele sale. Ultima sa partidă de vânătoare a fost denunţată chiar de un prieten, cu care ar fi avut un conflict. Bărbatul a sunat la 112, iar poliţiştii au pornit pe urmele răufăcătorului.

Denunţătorul le-a spus oamenilor legii că braconierul a împuşcat o căprioară şi un mistreţ.

Poliţiştii l-au reţinut pe bărbat pentru audieri, dar acesta nu-şi recunoaşte vina. El este cercetat în libertate. Responsabilii din cadrul Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor spun că de obicei, braconierii sunt greu de prins.

"În fiecare subdiviziune, sau în fiecare raion este o anumită zonă, mai departe de centrul raional unde mai greu ajunge poliţia sau mai greu se efectuează raziile pentru contracararea braconajului, acolo desigur cazurile sunt mai des întâlnite", a spus managerul principal în domeniul Cinegetic al SVPM, Mihai Şcerbliuc. 

"Braconajul de noapte tare afectează la căprioare şi la iepuri, deoarece îi nimicesc practic de pe dealuri, nimic nu rămâne. Permanent facem razii de control, dar e greu de prins braconierii că au maşini performante şi este tare greu după ei de alergat", a spus vânătorul, Vadim Nichi. 

Vânătoarea la mistreţi, iepuri şi fazani a fost interzisă de mai bine trei săptămâni. Potrivit legislaţiei, vânătoarea de căprioare este interzisă tot anul, din cauza numărului scăzut al acestor animale, pe teritoriul ţării.

"Mistreţi de la 5 octombrie 2019, până la 29 decembrie 2019, vulpi şi sacali, de la 24 august 2019 până la 31 iulie 2020. Se interzice vânatul pe întreg sezonul de vânătoare la cerbi, musoni, căpriori, bursuci, potârnichi şi toate speciile de păsări răpitoare", a comunicat şeful la Inspecția pentru Protecția Mediului Cimişlia, Marin Burduh. 

Potrivit poliţiei, acum bărbatul suspectat de braconaj riscă o amendă în sumă de aproape 43 de mii de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii până la 240 de ore sau închisoare de pînă la 3 ani.

loading...

Lasă un comentariu