Un bărbat din Capitală riscă închisoare. Descoperirea făcută la frontiera din Tudora

Un bărbat din Capitală riscă să fie cercetat penal pentru prezentarea la controlul de frontieră a permisului de conducere moldovenesc, cu semne vădite de falsificare, care l-a perfectat acum câțiva ani prin intermediul unei persoane necunoscute. Incidentul a fost semnalat de către polițiștii de frontieră din Tudora la prima oră a dimineții de astăzi, 4 iulie curent.

Pe sensul de ieșire din țară s-a apropiat  la linia de control un mijloc de transport de model Opel Astra cu plăcuțele de înmatriculare naționale. La solicitarea inspectorului PF, conducătorul auto a prezentat actele necesare printre care și permisul de conducere. Ultimul, s-a dovedit a fi falsificat deoarece elemente de protecție nu coincideau cu cele unui act veridic. Fapt confirmat și cu ajutorul tehnici din dotare.

Şoferul, locuitor al orașului Chișinău în vârstă de 30 de ani, a comunicat că nu cunoaște despre cele depistate. Permisul l-a perfectat acum șapte ani substituindu-l pe cel de tip vechi, iar până în prezent nu a avut nicio problemă. Totuși, a afirmat că în lipsă de timp a apelat la ajutorul unei persoane străine.

În repercursiune, polițiștii de frontieră au întocmit proces-verbal de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute de art. 361 al. 1 Cod Penal al RM, iar pentru a-și continua călătoria la volanul mașinii s-a urcat soția acestuia.

 

loading...

Lasă un comentariu