Un bărbat din Capitală obligat să plătească 300 de euro pentru reparaţia unui smartphone, chiar dacă garanția nu a expirat

Embed:

Cumpărătură cu ghinion pentru un bărbat din Capitală. Reprezentanții unui magazin cer 300 de euro pentru a repara telefonul mobil procurat, chiar dacă certificatul de garanție nu a expirat.

Cumpărătorul spune că aparatul s-a defectat în luna august, iar administratorul l-a trimis la un centru pentru reparaţii.

"M-au sunat și mi-au spus că telefonui este defect. Când am venit, am văzut că telefonul fusese demontat. Avea nişte urme de parcă fusese demontat într-un atelier de încălțăminte", a declarat cumpărătorul ghinionist. 

Când a vrut să-şi ia telefonul, meşterul i-a spus că reparaţia va costa 300 de euro, chiar dacă are garanţie. Bărbatul a mers, din nou, la magazin, unde dispozitivul i-a fost retras pentru expertiză.

"Telefonul este la ei de o lună și două săptămâni. După ce a fost demontat, am dubii că această expertiză va demonstra situația corectă", a declarat bărbatul. 

Administratorul magazinului neagă toate acuzațiile.

"Telefonul a fost transmis managerului nostru, care este responsabil de asemenea situaţii. Dispozitivul urmează să fie supus unei expertize într-un laborator din afara companiei. Clientul urmează să primească o scrisoare cu rezultatul acesteia", a declarat administratorul magazinului. 

Reprezentanții Agenției pentru Protecția Consumatorului spun că în astfel de cazuri oamenii trebuie să se adreseze instituțiilor competente.

"Să scrie o plângere să meargă personal să o înregistreze la companie. A doua ar fi să fie transmisă această plângere prin poștă cu aviz recomandat și a treia să solicite avizul de reclamații. În cazul în care nu este prezentat nici avizul de reclamații. Cheamă poliția care deschide un dosar", a spus directorul Agenției pentru Protecția Consumatorului, Iurie Eremia. 

Costul total al telefonului mobil este de 12.000 de lei. Pentru că dispozitivul a fost procurat în credit, proprietarul acestuia este nevoit să plătească luna câte 950 de lei, chiar dacă aparatul nu funcționează.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu