Un bărbat din Capitală a decedat, după ce a aşteptat 40 de minute ambulanţa. "Ce doamnă, mata nu ştii în ce ţară trăieşti?"

Un bărbat a decedat după ce a aşteptat timp de 40 de minute intervenţia medicilor. Incidentul a avut loc în seara zilei de ieri pe strada Lech Kaczynski,din sectorul Centru al Capitalei.

Potrivit martorilor, care au şi solicitat ajutorul medicilor, ambulanţa a ajuns prea târziu, iar bărbatul nu a mai putut fi salvat.

Incidentul s-a produs în jurul orei 20:00 pe strada Lech Kaczynski. Unul dintre martorii incidentului a postat pe o reţea de socializare un mesaj în care povesteşte că ar fi observat bărbatul căzut la pământ în timp ce se plimba în preajmă.

După ce s-a apropiat, aceasta a întrebat persoanele care stăteau lângă bărbat dacă au solicitat ajutorul medicilor. Aceştia i-ar fi spus că aşteaptă ambulanţa de 10 minute. Apelurile repetate la serviciul 112 nu ar fi dat nici un rezultat.

"Apelul a parvenit la ora 8 şi zece minute la 112, la 8 şi 12 minute apelul a fost deja primit de către serviciul specializat ambulanţa. Noi preluăm, pocesăm apelurile de urgenţă şi le transmitem, la moment ce noi le transmitem şi ambulanţa ia fişa cazului pe care îl transmitem", a spus Carolina Sclifos, şef Direcţia preluare apeluri de urgenţă.

În aceeaşi postare se menţionează că ambulanţa a ajuns la faţa locului peste mai bine de 40 de minute de la primul apel. Aceasta nu ar fi avut nimic de făcut decât să constate decesul bărbatului.

"În cele din urmă, peste mai bine de 40 de minute de la primul apel, apare ambulanța, care constată decesul. Moartea a cîștigat competiția... Luăm la rost medicii, ne revoltăm. Calm și impasabil, ni se spune că nu ajung mașini, că "Ce doamnă, mata nu știi în ce țară trăiești?", că să ne adresăm Ministerului Sănătății..." se arată în postarea unuia dintre martori. 

Medicii ar fi dat vina pe numărul mare de solicitări pe care le-ar fi avut.

Totuşi responsabilii din cadrul Centrului Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească susţin că medicii ar fi ajuns la faţa locului mult mai rapid, iar cei care au solicitat intervenţia ambulanţei nu ar fi anunţat că este vorba despre un caz urgent. 

De asemenea, președintele Parlamentului, Adrian Candu va monitoriza personal cazul de deces al bărbatului care a murit în timp ce aştepta intervenţia medicilor.

Oficialul a menționat că funcționează o comisie de anchetă pentru investigarea tragediei. 

"Un caz cutremurător s-a produs aseară pe strada Lech Kaczynski, când un om a decedat sub privirile trecătorilor. Am verificat informația publicată de Maria Sleahtitchi și voi monitoriza personal evoluțiile din acest caz. Potrivit datelor furnizate de autorități funcționează o comisie de anchetă pentru investigarea tragediei. De la primul apel până la sosirea echpajului de medici au trecut 27 de minute, față de 15 cât ar fi trebuit să treacă...Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale se ocupă de acest caz, iar eu voi urmări în continuare cum decurge ancheta. Nimic nu e mai valoros decât viața unui om", a scris președintele Parlamentului, Andrian Candu, pe o rețea de socializare.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu