Un bărbat din Basarabeasca, reținut la frontieră pentru permis de conducere fals

Un locuitor al orașului Basarabeasca, documentat de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Otaci pentru prezentarea permisului falsificat. Bărbatul a făcut cale întoarsă de la frontieră și riscă amendă penală conform art. 361 al. (1) Cod Penal al Republicii Moldova.

În dimineața zilei de astăzi, 25 iunie curent, pe direcția ieșire din țară s-a apropiat un mijloc de transport de model Mercedes Benz S500 cu plăcuțele de înmatriculare din Federația Rusă.

La solicitarea angajatului PF, conducătorul auto a oferit actele necesare autorizării traversării hotarului.

Potrivit unei informații operative, s-a recurs la efectuarea controlului suplimentar în urma căruia s-a stabilit că permisul de conducere care ar fi eliberat de autoritățile naționale competente este neveridic. Din verificările preliminare s-a constatat că seria actului aparține unei alte persoane, iar numărul hologramei este diferit.

Permisul de conducere respectiv a fost ridicat cu remiterea ulterioară în adresa experților pentru efectuarea constatării tehnico-științifice și stabilirii autenticității acestuia.       Bărbatul în vârstă de 44 de ani i s-a refuzat părăsirea teritoriului țării din motiv că acesta nu poate participa în traficul rutier international fără permis de conducere.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu