Un bărbat bănuit de omor a EVADAT din Izolatorul de detenţie

Embed:

Izolator cu reparaţie modernă, dar nu şi cu securitate ca în ţările europene. Un bărbat bănuit de omorul unui cetăţean turc a evadat din Izolatorul de detenţie al Comisariatului General de Poliţie. În Capitală au fost instalate mai multe filtre pentru a reţine evadatul.

"Acesta a evadat prin gratiile instalate la partea superioară a camerei. Au fost mobilizaţi mai mulţi poliţişti, care îl caută în acest moment, sunt echipe mobile, sunt echipe terestre, plus la aceasta au fost instalate filtre pentru a localiza această persoană", a comunicat consilierul ministrului de Interne, Eugen Onică.

Recent, Izolatorul de detenţie din cadrul Comisariatului General de Poliţie a fost renovat după cerinţele UE. În acest scop, Uniunea Europeană şi Consiliul Europei ne-au oferit 250 de mii de euro. La ceremonia de dare în exploatare a izolatorului model a participat ministrul de Interne, Alexei Roibu, şi premierul Vlad Filat.

"Acesta este doar un pas, urmează ca toate izolatoarele să fie renovate, să fie dotate tehnic pentru a avea asigurată monitorizarea tehnică suficientă", a declarat Vlad Filat.

Anul trecut, din bugetul de stat s-au cheltuit peste două milioane de lei pentru renovarea izolatoarelor de detenţie din ţară.

Amintim că pe 31 ianuarie curent, un om de afaceri din Turcia a fost găsit mort într-un apartament din Capitală. Potrivit oamenilor legii, acesta a fost strangulat. Poliţia a reţinut un suspect în cazul cetăţeanului turc omorât la Chişinău.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu