Un bărbat a trăit fără Internet timp de un an! Ce a urmat după? Iată cele 5 lecţii învăţate

Miller, un bărbat care credea că Internetul îl făcea neproductiv şi că îi corupea sufletul, a ales să trăiască "offline" timp de un an. Recent, el a revenit online, şi a împărtăşit cele 5 lecţii pe care le-a învăţat din "abstinenţa" de la Internet.

La ora 23.59, pe 30 aprilie 2012, Miller şi-a scos cablul de Internet, şi-a oprit Wi-Fi-ul, iar smartphone-ul l-a înlocuit cu un telefon fără acces la Internet, scrie ZF.

"Scopul meu a fost să descopăr ce efecte avea internetul de-a lungul anilor. Să înţelegi internetul înseamnă să îl studiezi de la distanţă", a declarat Miller. 

La începutul experimentului, totul a fost în regulă pentru Miller, însă în timp, el spune că a realizat că se înşelase cu privire la Internet.

"De îndată ce înţelegem modurile în care internetul ne corupe, putem în sfârşit să ripostăm", a adăugat Paul.

Cele 5 lecţii învăţate:

1. Internetul nu mă oprea de la a fi creativ sau productiv. Eram singurul responsabil pentru neajunsurile mele.

2. Cărţile sunt bune şi nu ai nevoie de internet pentru a învăţa lucruri noi, dar pentru a citi ai nevoie de motivaţie, chiar şi în lipsa internetului.

3. Să primeşti zeci de scrisori pe săptămână poate fi la fel de copleşitor ca primirea a sute de email-uri pe zi.

4. Fără internet este mai greu să intri în legătură cu oamenii. “Este mai uşor să scrii un mesaj sau să chat-uieşti decât să vizitezi pe cineva”

5. Un "prieten pe Facebook" este mai bun decât nimic.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu