Un bărbat a stat închis pe nedrept 12 ani. Ce despăgubiri îi va oferi statul

Un bărbat australian acuzat pe nedrept pentru uciderea unui polițist a primit despăgubiri din partea statului în valoare de 7 milioane de dolari australieni (4,3 milioane de euro), după ce a petrecut nu mai puțin de 19 ani în închisoare, scrie digi24.ro.

Despăgubirile au fost acordate în urma unei decizii definitive a Curții Supreme de Justiție a Australiei care a justificat acordarea acestei sume de bani pe motiv că închiderea sa pe nedrept l-a privat pe bărbat de șansa de a-și întemeia o familie și de a avea o carieră.

Australianul, pe numele său David Eastman, fusese condamnat pe viață în 1995 pentru uciderea unui polițist. David Eastman, are în prezent, 74 de ani. El a fost singurul suspect în acest caz, deoarece, trimisese mai multe amenințări polițiștilor, nemulțumit de modul în care aceștia rezolvaseră un caz anterior.

După ce a fost încarcerat, Eastman a făcut mai multe apeluri pentru eliberare, în 1999, 2000, 2001, 2005 și 2008. Toate apelurile au fost respinse.

În cele din urmă, el a fost eliberat în 2014, după ce o anchetă judiciară a demonstrat existența unei „grave erori judiciare” în administrarea probelor de către poliție.

Cazul polițistului ucis a rămas, până în prezent, nerezolvat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu