Un bărbat a primit 440 de amenzi rutiere în 7 ani. Ce maşină are şi cum a fost posibil să comită încălcările

Un bărbat din Buzău a primit 440 de amenzi pentru lipsa rovinietei, timp de 7 ani, pentru mașina care nu s-a mişcat din curte. Omul a ignorat somaţiile de plată, până la momentul la care a ajuns să fie executat silit.

Abia atunci a cerut explicaţii şi a aflat că amenzile sunt, de fapt, ale unui şofer care conduce o maşină cu număr asemănător, scrie Digi24.ro.

 

Un teanc de amenzi - atât i-a rămas lui Ion Dedu, un localnic din Gura Teghii, județul Buzău, de la fosta lui Dacie 1300. Timp de 7 ani a primit, prin poştă, peste 440 de amenzi pentru neplata rovinietei.

Bărbatul susţine că maşina, cu numărul BZ 05 TRI, nu a fost, însă, clintită din loc de mai bine de un deceniu.

Bărbatul a înţeles că nu e de glumă abia când a fost sunat de un recuperator de debite. Atunci a angajat un avocat care a scos la iveală eroarea: o altă mașină cu numărul de înmatriculare TRL. Ultimă literă, ştersă fiind, părea, de fapt, un I.

În replică, reprezentanții CNAIR spun că aparatele care verifică rovinietele "citesc" strict numerele de înmatriculare ale maşinilor.

Dacă eroarea nu ar fi fost descoperită, bărbatul ar fi avut acum de achitat amenzi de peste 25 de mii de lei. Pentru că astfel de situaţii să nu se repete pe viitor, autoturismul a fost radiat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu