Un bărbat a jucat la păcănele fondurile europene cu care trebuia să dezvolte o afacere. Ce pedeapsă a primit

Un bărbat din Iași a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru deturnare de fonduri, și la plata a peste 100.000 de lei româneşti pe care i-a cheltuit în interes propriu. Ieșeanul accesase fonduri europene pentru a dezvolta o afacere, dar când a primit banii i-a jucat la păcănele și i-a pierdut, scrie Ziarul de Iași.

Andrei Anti a depus actele pentru a obține finanțare de la Uniunea Europeană în 2014, după ce fusese mandatat printr-o procură să se ocupe de întreprinderea unei femei. Aceasta plecase în Danemarca pentru a trata o problemă de sănătate și își lăsase businessul pe mâna ieșeanului.

După ce a obținut banii din fonduri europene, bărbatul a folosit o parte din ei pentru a-și plăti o datorie de 8.000 de euro către fratele său. Cu restul de bani a mers la jocurile de noroc.

Finanţarea europeană urma să se acorde în două tranşe, prima tranşă, în valoare de 107.000 de lei, fiind acordată în anul 2014, bani cu care ar fi trebuit să fie cumpărate patru hectare de teren.

În urma investigaţiilor, procurorii ieşeni au aflat că banii amintiţi fusese retraşi de la bancomate din judeţele Iaşi şi Neamţ de către Andrei Anti.

Decizia luată de Curtea de Apel Iaşi este definitivă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu