Un bărbat a furat un deget al unei sculpturi din faimoasă Armată de Teracotă

Şi-a făcut selfie cu o statuie apoi... i-a rupt un deget ca să îl păstreze ca amintire. Un bărbat care a vandalizat una dintre celebrele statui din armata soldaţilor de teracotă e acuzat de furt şi tăinuire a unui artefact. Statueta fusese împrumutată de China Statelor Unite pentru o expoziţie temporară.

Potrivit procurorilor americani, vizitatorul, în vârstă de 24 de ani, participa la un eveniment organizat de Institutul Franklin din Philadelphia. El a intrat în sala unde se aflau statuetele, deşi expoziţia nu era deschisă.

A făcut mai multe fotografii, dar nu a vrut să plece cu mâna goală, aşa că a rupt un deget al statuii. Autorităţile chineze sunt revoltate de incident şi au solicitat pedepsirea exemplară a celui care a vandalizat opera de artă.

2 experţi chinezi vor fi trimişi în Statele Unite pentru a evalua pagubele şi pentru a restaura statuia.

Soldatul de teracotă vandalizat face parte dintr-un grup de 10 statui împrumutate Institutului Franklin din Statele Unite.

Armata de teracotă, care e compusă din 8000 de statui, are o vechime de peste 2000 de ani şi este considerată una dintre cele mai importante descoperiri arheologice din China. O singură statuetă e evaluată la 4 milioane şi jumătate de dolari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu