Un bărbat a fost găsit nevinovat, după ce a stat 18 ani în închisoare pentru o crimă

Un bărbat din Statele Unite a fost găsit nevinovat, miercuri, după ce a stat 17 ani în spatele gratiilor pentru o crimă pe care nu a comis-o. În momentul în care a aflat că va avea cazierul curat, bărbatul a strâns, în lacrimi, mâinile judecătoarei și i-a mulțumit, scrie libertatea.ro.

John Bunn (41 de ani) avea doar 14 ani când a fost încarcerat de crimă de gradul doi pentru moartea unui angent de pază al unei închisori, aflat în afara orelor de muncă, la New York, în 1991.

Atunci, Bunn și alt adolescent pe nume Rosean Hargrave au fost acuzați că au furat mașina lui Ronaldo Neischer și a partenerului său Robert Crosson, împușcându-i pe amândoi. Neischer a murit, în timp ce Crosson a supraviețuit și a devenit martor în proces, scrie Daily Mail.

Bănuielile că Bunn ar fi fost încarcerat fără vreo vină au apărut în 2006, după ce s-a descoperit că detectivul care a condus ancheta, Louis Scarcella, a folosit ”practici false și înșelătoare”.

”Vreau să vă mulțumesc, onorată instanță! M-am luptat pentru viața mea. Vreau ca toți să știți că ați încarcerat omul greșit în închisoare”, a spus Bunn.

După ce judecătoarea Shawn Dya Simpson a anunțat că Bunn este, de fapt, nevinovat, el s-a apăropiat de ea și i-a strâns mâinile, în timp ce plângea în hohote. În tot acest timp, toți cei prezenți în sala de judecată au început să aplaude.

”Sunt foarte emoționată cu privire la această zi. Ai avut 14 ani în momentul în care ai intrat în închisoare. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple vreodată”, a spus judecătoarea.

Avocatul lui Bunn a declarat că au fost probleme cu cazul de la început. Polițiștii din New York au descoperit că amprentele lui nu coincideau cu cele găsite la fața locului, iar Crosson a descris suspecții drept fiind ”albi”, în vârstă de aproximativ 20 de ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu