Un bărbat a aflat că e mort de o lună! Ce s-a întâmplat

Un bărbat din orașul Filiași din România a aflat, atunci când s-a dus să-și ia o trimitere pentru analize, că apare în baza de date ca fiind decedat de o lună.

Doctorul a declarat că nu îşi poate explica situaţia şi că sistemul informatic "dă erori", la Casa de Asigurări de Sănătate bărbatul apărând în continuare asigurat, notează romanialibera.ro.

Daniel Burchel, în vârstă de 40 ani, s-a prezentat, la începutul săptămânii la medicul său de familie din oraşul doljean Filiaşi, pentru a cere o trimitere către un laborator de analize medicale.

Medicul nu i-a putut elibera însă niciun document, deoarece bărbatul figura ca decedat din data de 20 ianuarie 2017.

"Am rămas consternat. Doamna doctor mi-a spus că figurez ca decedat de o lună şi nu îmi poate elibera trimiterea. Mi-a spus că dumneaei nu a făcut nicio astfel de modificare. Am mers la Casa de Asigurări de Sănătate să văd dacă nu cumva de la ei este problema. La ei figurez viu. Am sunat şi la angajator, lucrez la CFR din 2001, nu ştia nimic", a declarat Daniel Burchel. 

Medicul de familie al bărbatului a explicat că nu poate să-și dea seama cauza pentru care el a apărut decedat și că situația este foarte ciudată.

"M-a sunat după ce a fost la CAS şi mi-a spus că acolo figurează asigurat. Dar de ce în baza mea de date figurează ca decedat, nu îmi pot explica. E aceeaşi bază de date, e o situaţie foarte ciudată. Sistemul încă dă erori, încă nu este pus la punct. Vă daţi seama, e tânăr şi dacă are nevoie de ceva, nu poate beneficia, rămâne o persoană fără asistenţă medicală şi nu este corect. Voi încerca, dacă mă lasă sistemul, să îl însciu din nou începând cu ziua de astăzi", a precizat medicul Geta Ilie.

Bărbatul a depus o solicitare scrisă la cabinetul medicului de familie, la Casa de Asigurări de Sănătate Dolj, dar și la Casa Județeană de Pensii Dolj, România, pentru a afla cine la declarat mort și în baza cărui document a făcut acest lucru.

Până va primi un răspuns, bărbatul poate aștepta până la 30 de zile și nu poate beneficia de servicii medicale gratuite.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu