Un băiat de 14 ani, implicat în contrabandă cu ţigări, a fost reţinut de poliţiştii de frontieră (FOTO)

Doi minori sunt cercetați în cazuri de contrabandă cu țigări și încălcarea regulilor de aflare în zona de frontieră și cele de circulație rutieră. 

Unul dintre minori, în vârstă de 14 ani, originar din satul Cățeleni, a fost reţinut în timp ce încerca să treacă ilegal 15.000 de țigarete peste frontiera de stat.

Minorul a fost observat pe direcția Bălăurești-Zberoaia, în timp ce înainta grăbit, cu un colet în spate, spre râul Prut.

Băiatul a recunoscut că intenționa să transmită țigările unui cetățean român, care îl aștepta pe malul Prutului. În apropiere de zona în care a fost reținut minorul, s-a găsit o motocicletă care ar aparține acestuia și cu ajutorul căreia ar fi transportat coletul în zona de frontieră.

Produsele de tutungerie au fost confiscate, iar minorul este cercetat în libertate pentru activitatea de contrabandă.

Cel de-al doilea caz a fost înregistrat pe direcția Bălăurești-Zberoaia. Acolo a fost stopată forțat o motocicletă, condusă de un minor de 15 ani.

Alături de acesta se aflau și doi maturi, toți fiind locuitori ai satului Nemțeni, r-nul Hâncești.

Aceştia nu au putut prezenta avizul Poliției de Frontieră de aflare în zonă, nici actele de conducere a mijlocului de transport, ba mai mult, șoferul s-a dovedit a fi un minor.

Pentru încălcarea regimului de frontieră cei doi maturi s-au ales cu amenzi de 12 unităţi convenţionale fiecare. Concomitent, au fost sesizați reprezentanții Inspectoratului Național de Patrulare care au aplicat amenzi, în mărime de 6 000 de lei, pentru nerespectarea regulior de circulație rutieră.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu