Un avocat din Taraclia, fost judecător, reţinut pentru mită. Ar fi cerut 12.000 de euro pentru a reduce pedeapsa unui deţinut

Embed:

Un avocat din Taraclia, fost judecător, a fost reţinut de ofiţerii Direcţiei generale Sud a CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Acesta a fost prins în flagrant, în biroul său de serviciu, în timp ce primea 12 000 de euro de la denunţător.

Potrivit materialelor cauzei, banii ar fi fost destinaţi unor magistraţi din cadrul Curţii Supreme de Justiţie care ar fi urmat să ia o decizie favorabilă în privinţa unui deţinut. Acesta din urmă a fost condamnat la 8 ani de puşcărie pentru viol, iar soţia sa este cea care ar fi încercat să-i reducă pedeapsa pe motiv că soţul ei ar fi nevinovat. Însă, intuind că lucrurile nu merg aşa cum au convenit, soţia condamnatului l-a denunţat pe avocat la CNA.

Pe numele avocatului a fost deschis un dosar penal pentru trafic de influenţă, iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 7 ani de închisoare. Astăzi, procurorii vor cere mandat de arestare pentru 30 de zile.

Sinteza săptămânii CNA:

1. Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI) a aplicat sechestru pe bunuri şi conturi în valoare de 2 500 000 de lei. În prezent, Agenţia are în procedură 105 delegaţii.

2. Au fost efectuate 11 analize operaţionale în privinţa a 99 persoane, 30 de analize fiind în proces de elaborare. 

3. Direcţia legislaţie a expediat autorilor 12 rapoarte de expertiză anticorupţie şi 2 avize. 25 materiale sunt în proces de examinare. 

4. Direcţia juridică a participat la 5 şedinţe de judecată. 

5. Au fost înregistrate 802 de materiale în cancelaria Centrului, dintre care 21 sunt petiţii. 

6. La linia naţională anticorupţie au fost recepţionate 81 de apeluri, 8 din ele fiind de competenţa CNA. 

7. În penitenciare, sunt deţinute 15 persoane, arestate în cadrul dosarelor gestionate de CNA, 5 - în izolatorul Centrului şi 2 - la domiciliu. În total sunt 22 de persoane arestate. 

8. Au fost eliberate 87 de caziere de integritate. 

9. Direcţia educaţie anticorupţie a continuat instruirile în domeniul ocrotirii sănătăţii. În total, timp de o săptămână, au fost organizate 29 de instruiri pentru 1124 de audienţi. În această săptămână, sunt planificate 30 de instruiri. 

10. Au fost transmise spre soluţionare 20 de cauze penale.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu