Un avocat din Chişinău, pe banca acuzaţilor. A luat MITĂ DE 14.500 DE EURO

Embed:

Un avocat din Chişinău a fost deferit justiţiei. Potrivit procurorilor, acesta a cerut şi a primit 14.500 de euro de la un bărbat pentru a influenţa decizia unor magistraţi.

Mai exact, în anul 2018, avocatul a primit 8.000 de euro de la un cetăţean declarând că în schimbul banilor îi poate determina pe unii magistrați ai Curții de Apel Chișinău să adopte o decizie favorabilă în privinţa unui condamnat. Ulterior, avocatul a mai cerut şi primit 5.000 de euro sub pretextul că cei 8.000 de euro nu ar fi fost suficienţi.

Deşi avocatul primise deja 13.000 de euro, Colegiul Penal al Curții de Apel Chișinău a respins recursul, eşuând planurile avocatului. Astfel, avocatul a mai cerut 1.500 de euro. De data aceasta, învinuitul susţinea că are influenţă asupra magistraților din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, şi că îi poate convinge să aplice amnisitia în privința condamnatului.

Amintim că, pe 13 februarie, avocatul a fost reţinut în flagrant, imediat după ce a primit ultima sumă de bani. Acesta este învinuit de trafic de influenţă, vină pe care și-a recunoscut-o integral.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu