Un avion israelian a doborât o dronă a mişcării Hamas în largul Fâşiei Gaza

Un avion militar israelian a doborât, marţi, o dronă aparţinând organizaţiei islamiste Hamas, în largul Fâşiei Gaza, în timp ce armata israeliană a împuşcat mortal un palestinian care a încercat să atace militari israelieni, scrie mediafax.ro.

"Drona a fost monitorizată de Forţele Aeriene israeliene din momentul decolării din Fâşia Gaza. A fost doborâtă de un avion de vânătoare F-16 după doar câteva minute de zbor. Nu a pătruns niciun moment în spaţiul aerian israelian", a transmis armata israeliană.

Autorităţile israeliene nu au oferi detalii despre dimensiunile şi tipul dronei, precizând doar că aparţine organizaţiei islamiste Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza.

"Hamas a demarat de doi ani programe de fabricare a dronelor militare", a explicat colonelul Peter Lerner, un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Într-un alt incident, un militar israelian a fost atacat marţi cu un cuţit de un militant palestinian, în apropierea coloniei Bani Na'im, situată în Cisiordania. Agresorul a fost împuşcat mortal de armata israeliană.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu