Un avion din Libia a aterizat noaptea trecută pe aeroportul din Chişinău

Embed:

(UPDATE 13:40) Ministerul Apărării afirmă că aeronava a fost trimisă de o companie din Riga, Letonia şi urmează să preia un lot de muniţii cu termenul de exploatare expirat. Avionul de tip IL-76 va decola de pe Aeroportul Internaţional Mărculeşti astăzi, după amiază. Valoarea lotului de muniţii vândute companiei letone nu poate fi divulgată, deoarece constituie secret comercial, se mai arată în comunicatul Ministerului Apărării.

Un avion IL-76 din Libia a aterizat noaptea trecută pe aeroportul din Chişinău. Acesta, avea la bord doar echipajul necesar şi a primit acordul de a sosi pe aeroportul Chişinău la cererea autorităţilor. Azi dimineaţă, nava a decolat în direcţia Mărculeşti, unde se află şi în prezent.

Reprezentantul Aeroportului Adriana Doruc a declarat pentru Publika TV că avionul a solicitat aterizarea din motive de securitate. "Trebuia să zboare spre Mărculeşti, însă din motiv că acesta a ajuns pe timp de noapte, iar aeroportul din Mărculeşti nu are certificat de a primi nave în timpul nopţii a sosit la sol pe aeroportul din Chişinău", a precizat Doruc.

De asemenea, Adriana Doruc a menţionat că azi la ora 07.00 nava a decolat spre Mărculeşti. Avionul este fără pasageri la bord.

Pentru moment nu este clar care din autorităţi a dispus ca avionul să aterizeze pe aeroportul din Chişinău.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu