Un avion care a survolat Madridul câteva ore a ATERIZAT. Zeci de maşini de intervenţie şi ambulanţe sunt pe pistă (VIDEO)

(UPDATE 20:13) Aeronava a aterizat în siguranţă. Zeci de maşini de intervenţie şi ambulanţe sunt pe pista aeroportului Barajas din Madrid.

 

(UPDATE 19:55) Pilotul aeronavei i-a anunţat pe pasageri că aeronava ar urma să aterizeze în aproximativ 30 de minute, respectiv în jurul orei 19:15, ora locală, 20:15 ora Moldovei.

Aeroportul internaţional Adolfo Suarez Madrid Barajas se pregăteşte pentru aterizarea de urgenţă a unui avion de pasageri operat de compania Air Canada, care în timpul decolării a suferit daune la trenul de aterizare şi la un motor.

Aeronava survolează zona de sud a capitalei Spaniei de mai bine de o oră şi jumătate pentru a consuma combustibil şi a putea ateriza, au informat surse din Enaire, organismul naţional însărcinat cu controlul aerian, informează cotidianul El Pais, scrie agerpres.ro.

Forţele de ordine sunt pregătite să intervină în cazul unui scenariu sumbru. Există informaţii conform cărora mai mulţi pasageri au făcut atac de panică, iar atmosfera de la bordul avionului este una extrem de tensionată, scrie observator.tv.
 

Avionul implicat are o vechime de circa 30 de ani. Autorităţile locale au ridicat de la sol un F-18 al armatei spaniole pentru a controla survolul aeronavei Air Canada.

Avionul companiei Air Canada a decolat de pe aeroportul din Madrid având în jur de 130 de pasageri la bord.

Totuşi, conform El Diario, pilotul a reclamat probleme tehnice grave la scurt timp de la decolare.

Se pare că o parte din dispozitivul de aterizare s-a desprins şi a pătruns într-unul dintre motoare, avariindu-l grav.

Pilotul a solicitat eliberarea uneia dintre pistele aeroportului, pentru a încerca o aterizare de urgenţă.

Însă, pentru a efectua o asemenea manevră, avionul trebuie să consume o mare parte din combustibilul avut, mutare care i-ar permite să ajungă la o greutate optimă.

loading...

Lasă un comentariu