Un autocar cu 65 DE MOLDOVENI, reţinut de poliţia olandeză. Șoferul și colegul acestuia, ACUZAŢI DE TRAFIC DE PERSOANE

Poliția de frontieră a Olandei a reţinut un autobuz cu 65 de cetățeni moldoveni, inclusiv copii. Aceştia intenționau să se prezinte la centrul de primire a refugiaților din Ter Apel, potrivit dutchnews.nl. 

Toate cele 65 de persoane au revendicat statutul de azil, iar şoferul și colegul acestuia au fost arestați fiind acuzați de trafic de persoane, transmite dutchnews.nl.

Poliția a fost alertată de către angajaţii centrului de azil, când au observat că un grup de aproximativ 20 de persoane părăseau autobuzul și se îndreaptau spre centru. Unitatea de transport a fost parcată la aproximativ 500 de metri distanță.

Timp de o săptămână, este al doilea caz înregistrat când un grup de moldoveni sunt depistaţi de poliție. Vinerea trecută, 19 persoane fără acte au fost găsite într-un autobuz. Şoferul în vârstă de 34 de ani a fost arestat.

În august, un alt grup de 10 moldoveni au fost depistaţi într-un microbuz.

În total, 204 moldoveni au solicitat azil în Olanda, în luna octombrie, fiind cel de-al doilea mare grup de refugiați, după sirieni.

În acest an, 851 de persoane din Republica Moldova au solicitat azil în Olanda. 

În anul 2016, guvernul olandez a anulat „bonusul de plecare” plătit refugiaţilor din Albania, din cauza temerilor că abuzează sistemul pentru a obține plata de 200 de euro pentru un adult şi 40 de euro pentru un copil.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu