Un atentat sinucigaș, planificat în timpul festivităților de Anul Nou, DEJUCAT

Forțele de securitate din Indonezia au dejucat un atentat sinucigaș planificat la Jakarta în timpul festivităților de Anul Nou și a arestat cinci suspecți, conform unor documente ale poliței publicate duminică, scrie Agerpres.

În timpul vastelor operațiuni realizate vineri și sâmbătă de forțele de ordine pe insula Java, unde se află și Capitala Jakarta, poliția a arestat cinci membri ai unei presupuse rețele teroriste și a confiscat produse chimice, echipamente de laborator și un steag inspirat de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI).

Printre suspecții arestați se numără Asep Urip, un profesor de 31 ani dintr-o școală islamică frecventată de copii și adulți în centrul Java, și unul dintre elevii săi, Zaenal, 35 de ani, despre care poliția bănuiește că ar fi fost "pregătit" să comită un atac iminent.

"Conform informațiilor preliminare, s-a stabilit că Zaenal era pregătit să comită un atentat sinucigaș la Jakarta în timpul festivităților de Anul Nou", în noaptea de 31 decembrie 2015 — 1 ianuarie 2016, se menționează în documentele poliției.

În timpul percheziției realizate la casa profesorului a fost descoperit un steag negru cu o inscripție "similară cu cea de pe drapelul SI", a afirmat poliția în documente, precizând că această operațiune importantă a forțelor de ordine a vizat o celulă teroristă organizată.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu