Un apropiat al lui Usatîi, reţinut pentru trafic de droguri. A făcut pe el de frica mascaţilor (VIDEO)

Embed:

 Un apropiat al liderului formațiunii "Partidul Nostru", Renato Usatîi, a fost reținut pentru trafic de droguri. Potrivit portalului deschide.md, este vorba despre Nicolae Hacico, care, la alegerile parlamentare de acum doi ani, a fost inclus în lista electorală a acestei formațiuni. Sursa citată menționează că, la vederea mascaţilor şi a cătuşelor, apropiatul lui Usatîi s-a urinat pe el.

Nicolae Hacico a fost al 29-lea pe lista electorală a formațiunii lui Renato Usatîi pentru alegerile parlamentare din 2014, dar si al 14-lea pe lista consiliului municipal Chișinău în 2015. Pe pagina sa de pe o rețea de socializare sunt mai multe poze în care apare alături de primarul de Bălți. Hacico a fost reținut în data de 13 septembrie.
Potrivit deschide.md, el ar fi mințit doi cetățeni israelieni că în țara noastră pot fi cultivate legal plante cu efecte psihotrope și le-a eliberat pentru această activitate o pretinsă licență, contra sumei de 25 de mii de euro. Afaceriștii importau semințe de cannabis din Olanda, după care le cultivau și le prelucrau în Moldova. Ulterior, substanțele narcotice urmau să fie transportate în Rusia și Uniunea Europeană.

– Cine a deschis firma?

– Eu.

– Pentru ce? Creșteați flori?

– De unde flori? Cannabis creșteam.

– Aveți licență?

– Nu. Pentru ce, licență?

După ce au fost reținuți, cetățenii israelieni le-au spus anchetatorilor că Hacico le-ar fi organizat o întâlnire cu Renato Usatîi, pe care l-a prezentat ca fiind cel mai influent politician și  viitorul premier al Republicii Moldova. Aceștia au fost plasați în arest la domiciliu. Potrivit deschide.md, ei ar fi contactat cu Hacico, iar el i-ar fi ajutat să fugă în stânga Nistrului.

În urma perchezițiilor la domiciliul acestora, polițiștii au depistat droguri în cantități deosebit de mari și aparate pentru consumul drogurilor. În urma prelucrării plantelor narcotice, suspecții urmau să obțină o sută de kilograme de droguri de unde puteau obține un profit de 200 de mii de euro.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor. Dacă va fi găsit vinovat, membrul formațiunii Partidul Nostru Nicolae Hacico riscă până la şapte ani de închisoare.

Imagini în care reţinutul apare alături de Igor Dodon şi Renato Usatîi:

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu