Un aparat nou de radiologie, de 5 milioane de lei, nu funcţionează de mai bine de un an

Embed:

Aparate medicale de ultimă generaţie ruginesc în multe dintre spitalele din Moldova. Chiar dacă statul a depus eforturi să le cumpere, în multe cazuri acestea nu pot fi exploatate, pentru că lipsesc unele piese sau sălile nu sunt dotate adecvat. În aceste condiţii, pacienţii se tratează la aparatele vechi.

Curtea de Conturi a prezentat astăzi un raport referitor la o situaţie similară la Spitalul Republican. În încinta spitalului există un aparat francez de radiologie digitală care a fost adus mai bine de un an. De atunci şi până astăzi, nu a fost folosit niciodată, deşi Ministerul Sănătăţii a plătit pentru el peste 5 milioane de lei. În schimb, pacienţii sunt consultaţi la aparatele vechi şi în săli nereparate.

Ministerul Sănătăţii a fost anunţat despre această situaţie, şi acesta a transmis materialele aferente la CCCEC prin la 13 februarie anul curent. Conducerea spitalului așteaptă să elucidize cine a fost responsabil de acestea și cine poartă răspundere. Pe lângă aceste nereguli, Curtea de Conturi denotă şi pierderi de 100.000 lei la Spitalul Republican, din cauza unor erori de contabilitate şi a unor cheltuieli nejustificate.

loading...

Lasă un comentariu