Un an de la trecerea regelui Mihai I la cele veşnice. Poşta Moldovei pune în circulaţie timbre şi cărţi poştale în memoria suveranului

Astăzi, 5 decembrie 2018, la un an de la trecerea la cele veşnice a suveranului, Poşta Moldovei emite un timbru, un plic şi o carte poştală dedicate memoriei Regelui Mihai I.

Timbrul, plicul  şi cartea poştală pot fi cumpărate de la toate oficiile poştale din R. Moldova şi pot fi utilizate pentru trimiteri dinspre teritoriul Republicii Moldova, scrie tvrmoldova.md.

Emisiunea este formată dintr-o singură marcă, având valoarea nominală de 9,50 lei moldoveneşti, pe care apare portretul Regelui Mihai, alături de Cifrul său regal. În formatul de minicoală (5 timbre şi o vinietă), vinieta prezintă un alt portret al Regelui, la o vârstă mai fragedă, având în spate Coroana de Oţel a României. Emisiunea este însoţită de un Plic Prima Zi şi de o Carte Poştală Maximă.

Marca poştală de faţă este prima dintre mărcile emise de Poşta Moldovei, care portretizează pe Regele Mihai, şi prima cu un Suveran al României. Gestul este cu atât mai important cu cât vine în anul aniversar al Marii Uniri, ocazie cu care Poşta Moldovei a emis, la 27 noiembrie 2018, o marcă poştală aniversând unirea Basarabiei cu România.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu