UN AN DE LA TRAGEDIA ”MORANDI”. Podul din Genova a cedat în timpul unei furtuni. 30 de maşini au căzut în gol, iar 43 de oameni au murit

Embed:

Genova retrăieşte astăzi una dintre cele mai negre zile din istoria oraşului italian. Acum un an, în timpul unei furtuni, s-a prăbuşit podul Morandi.

În jur de 30 de maşini au căzut în gol, iar 43 de oameni, printre care şi un cetăţean moldovean, au murit. În semn de omagiu pentru cei care şi-au pierdut viaţa, autorităţile locale organizează un eveniment comemorativ.

Podul Morandi, vechi de 51 de ani, a cedat în timpul acelei furtuni puternice. Forţele de ordine italiene au deschis atunci o anchetă împotriva a 20 de persoane şi a companiei Autostrade per l'Italia, operatorul privat al autostrăzii, pentru omor din culpă şi nerespectarea normelor de securitate.

În urma tragediei, în Italia a fost decretată stare de urgenţă până la sfârşitul anului, timp în care toate podurile din peninsula Apenină au fost verificate. Rămășițele podului Morandi au fost ulterior demolate, iar în locul lui urmează să fie construit un alt viaduct, care a fost proiectat de celebrul arhitect italian Renzo Piano.

Lasă un comentariu