Un an de la moartea Regelui Mihai I al României. Parastasul a avut loc la Curtea de Argeş

Embed:

Se împlineşte un an de la trecerea în nefiinţă a Regelui Mihai al României. Este o zi încărcată de emoţii pentru familia regală şi pentru românii care l-au iubit şi nu au uitat rolul său în istoria ţării. La Catedrala Meşterul Manole din Curtea de Argeş a avut loc o slujbă de pomenire, la care au putut participa toţi doritorii.

După serviciul religios, membrii familiei regale au mers la necropola unde se află mormântul monarhului. Şi acolo au fost rostite rugăciuni de aceeaşi trei ierarhi care, acum un an, au ţinut slujba de înmormântare a Majestăţii Sale. Regele Mihai al României s-a stins din viaţă la vârsta de 96 de ani în reședința sa din Elveţia.

Fostul suveran al României suferea de o formă grea de cancer. Mihai I a domnit în două rânduri, între 1927 și 1930, precum și între 1940 și 1947.

Ulterior, Majestatea Sa a fost obligată să abdice, sub amenințarea că, în caz de refuz, vor fi uciși o mie de tineri arestați de comuniști. Astfel, fostul suveran a fost izgonit din România, iar cetăţenia i-a fost retrasă. A recăpătat-o tocmai în anul 1997.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu