Un an de la incendiul devastator de pe strada Uzinelor, care a luat viața pompierului EROU Ivan Nagailîc (FOTO)

Astăzi se împlinește exact un an de la incendiul devastator care a luat viața pompierului Erou Ivan Nagailîc și a unei angajate a depozitului de pe strada uzinelor din Capitală. În memoria camaradului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a oficiat o slujbă de pomenire la biserica Arhanghelul Mihail și Gavril din incinta Serviciului.

Rude, apropiați, dar și colegi de breaslă și-au adus aminte de unul dintre cei mai curajoși salvatori. Conducerea IGSU a menționat eroismul de care a dat dovadă pompierul în lichidarea celui mai dificil incendiu.

Conducerea,  dar și colegii cu care a intervenit Ivan Nagailîc la lichidarea situațiilor excepționale au mers la mormântul răposatului pentru a-și aduce aminte de camaradul de luptă. Pompierul Ivan Nagailîc a activat în Centrului Republican de Intervenții Operative al Direcției Salvatori și Pompieri.

CITEȘTE ȘI: Primele rezultate ale expertizei în cazul incendiului de pe strada Uzinelor. Ce a provocat tragedia ce a ucis doi oameni

CITEȘTE ȘI: CAUZA MORŢII POMPIERULUI: A căzut de la 3,5 metri şi a fost găsit după aproape o oră

CITEȘTE ȘI: VINEREA NEAGRĂ! Imaginile tragicului eveniment din Capitală (FOTOREPORT)

CITEȘTE ȘI: Cum arată în interior depozitul de la Ciocana, la cinci zile de la lichidarea incendiului (FOTO)

PUBLIKA.MD amintește că exact un an în urmă un incendiu devastator s-a produs la un depozit din sectorul Ciocana. Flăcările au curpins în grabă pereţii clădirii, ridicând ameninţător în aer nori de fum şi miros de plastic. 

Expertiza a stabilit că incendiul a fost provocat de un scurt circuit care s-a produs din cauza utilizării de către un agent economic a aparatelor de încălzire cu încălcarea normelor antiincendiare.

Sute de pompieri şi-au riscat propria viaţă pentru a stinge focul şi pentru a scoate din "gura iadului" patru angajaţi ai întreprinderii.

Un pompier, care a intrat în istorie sub mândrul nume Ivan Nagailîc, şi-a pierdut viaţa la datorie. Tânărul salvator de 28 de ani, tată a doi copii, din cauza vizibilităţii scăzute, a căzut în gol de la o înălțime de trei metri şi jumătate.

Colegii săi au luptat în jur de 40 de minute pentru a-l debloca. Toţi au stat cu sufletul la gură când corpul său a fost scos pe brațele camarazilor din clădirea plină de foc și fum.

Sensibilizaţi de această tragedie, mai mulţi oameni s-au mobilizat pe reţelele de socializare. Aceştia au adunat bunuri şi bani pentru a ajuta familia eroului. Și președintele PDM, Vlad Plahotniuc, şi-a exprimat solidaritatea cu familia pompierului Ivan Nagailîc. El, împreună cu fundaţia Edelwess, a oferit un ajutor material în valoare de 150.000 de lei.

În teribilul incendiu de pe strada Uzinelor și-a pierdut viața și o femeie de 44 de ani, care a fost găsită după lichidarea incendiului, iar alte șase persoane au fost spitalizate.

Incendiul, care a fost lichidat după mai bine de 27 de ore, a fost declarat cel mai mare din ultimii 40 de ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu