Un amfibian recent descoperit va fi numit după Donald Trump. Motivul este INCREDIBIL

Un amfibian recent descoperit urmează să fie denumit oficial "Dermophis donaldtrumpi", ca recunoaştere a faptului că preşedintele american neagă existenţa schimbărilor climatice.

Numele a fost ales de şeful companiei EnviroBuild, o firmă de materiale pentru construcţii durabile, care a plătit 25.000 de dolari (peste 21.000 de euro) pentru dreptul asupra numelui în cadrul unei licitaţii, scrie Mediafax.ro.

Creatura mică şi fără picioare a fost găsită în Panama, iar Aidan Bell, cofondatorul EnviroBuild, a spus că abilitatea amfibianului de a-şi îngropa capul în nisip corespunde cu abordarea lui Donald Trump în ceea ce priveşte încălzirea globală.

Părul distinctiv al lui Trump a dus deja la comparaţii cu o omidă păroasă şi otrăvitoare şi cu un fazan auriu, în timp ce o molie cu o coroană galbenă a fost numită "Neopalpa donaldtrumpi" în 2017.

Schimbările climei afectează deja vieţile americanilor, de la incendii, la inundaţii, iar acestea se vor înrăutăţi, potrivit unui raport publicat de guvernul american în noiembrie. Răspunsul lui Trump a fost: "Nu am încredere în acel raport".

Singura discuţie pe care a iniţiat-o administraţia Trump în legătură cu încălzirea globală a avut loc la summitul recent al ONU din Polonia. Reprezentanţii administraţiei au lăudat avantajele combustibililor fosili, în timp ce protestarii strigau "să vă fie ruşine!".

Creatura recent descoperită face parte din familia amfibienilor fără membre, iar drepturile de numire au fost scoase la licitaţie pentru a strânge bani pentru Rainforest Trust. Oamenii de ştiinţă care au găsit amfibianul de 10 cm au fost de acord sa folosească numele "Dermophis donaldtrumpi" când se va publica oficial descoperirea în literatura ştiinţifică.

Bell a spus: "Numele este perfect. Creatura oarbă reflectă perfect viziunea deloc strategică pe care preşedintele Trump a demonstrat-o în mod constant faţă de schimbările climatice".

Fiind un amfibian, animalul este în mod deosebit afectat de impactul încălzirii globale şi, prin urmare, este în pericol de a deveni pe cale de dispariţie din cauza politicilor lui Trump în legătură cu schimbarea climei, a spus Rainforest Trust.

Chris Redston, directorul executiv al Rainforest Trust UK, a declarat: "Protejarea ultimelor păduri tropicale rămase în lume este recunoscută drept una dintre cele mai eficiente metode de atenuare a schimbărilor climatice, dar în fiecare zi aproape 200 milioane de metri pătraţi de pădure tropicală sunt distruşi pentru totdeauna."

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu