Un ALTFEL de campionat. Sute de barmani din toate ţările încearcă să prepare cele mai reuşite cocktailuri

Embed:
Sute de barmani din toate ţările de pe continentul american s-au adunat la Havana, unde se desfăşoară Campionatul Mondial de Cocktailuri. Evenimentul a fost inaugurat prin prepararea unui uriaş cocktail Cuba Libre, pentru care au fost utilizate zeci de sticle de rom cubanez.

"Pentru noi e un privilegiu, o onoare pentru Cuba, în general, dar este şi meritul extraordinarei activităţi a barmanilor cubanezi", a spus Antonio Benitez, managerul Hotelului Habana Libre.

Cuba Libre, poate cel mai celebru cocktail din lume, a fost creat prima dată la începutul secolului 20, după ce ţara şi-a căpătat independenţa în urma războiului spaniolo-american din 1898. Mixul dintre alcoolul tradiţional cubanez şi o celebră băutură răcoritoare americană a fost un omagiu adus soldaţilor americani care i-au ajutat pe revoluţionarii cubanezi în lupta lor pentru independenţă.

Campionatul de cocktailuri, care durează o săptămână, atrage anual mii de turişti în această ţară. Pe lângă distracţie, barmanii învaţă unii de la alţii reţete noi şi află secrete profesionale pentru prepararea celor mai reuşite cocktailuri.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu