Un algoritm te ajută să îți GĂSEȘTI perechea. Află cum să-l utilizezi

Dacă nu ai mare noroc cu lumea dating-ului online, un algoritm vechi și câștigător de Premiu Nobel te-ar putea ajuta, scrie playtech.ro.

Aplicația Hinge pentru online dating, care se adresează oamenilor care caută conexiuni reale, a scos la înaintare opțiunea "Most Compatible". Această opțiune le oferă zilnic utilizatorilor o persoană cu care s-ar potrivi cel mai bine. Pentru a se asigura de acurateţea sugestiilor, Hinge folosește o versiune modificată a algoritmului Gale Shapley SMP, care a câștigat Premiul Nobel.

Acronimul SMP vine de la Stable Marriage Problem (Problema Căsniciei Stabile). Algoritmul a fost dezvoltat de matematicienii David Gale și Lloyd Shapley în 1962. În SMP, există un număr egal de femei și de bărbați, iar fiecare dintre ei a clasificat membrii sexului opus după cât de mult i-ar prefera ca soț sau soție. Gale și Shapely au concluzionat că există mereu o cale de a plasa acei oameni în căsnicii stabile, în care ambii parteneri erau cuplați cu persoana necuplată pe care o preferau cel mai mult.

Hinge a inclus și cupluri homosexuale în noua opțiune, grupând pe toată lumea laolaltă. Pentru a prezice cum va clasifica un utilizator o anumită persoană din cele disponibile, algoritmul studiază istoricul din ultimele 24 de ore – ce aspecte din profilurile oamenilor au prezentat mai mult interes pentru utilizator, ce persoane au răspuns și altele asemenea.

Hinge nu este nici prima, nici ultima aplicație care folosește inteligența artificială pentru a-i ajuta pe oameni să găsească iubirea. Spre exemplu, chinezii au găsit o cale de a evita păcălelile cu privire la înfățișare. Varianta lor de Tinder, Tantan, folosește inteligența artificială pentru a se asigura că fotografiile oamenilor nu sunt modificate în exces.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu