Un al treilea urs a murit după ce a fost lovit de o maşină în România

Un al treilea urs a murit după ce a fost lovit de o maşină, în judeţul Mureş. De această dată, însă, animalul nu ar fi agonizat precum cel care a fost lovit de maşină, sâmbătă, în judeţul Harghita, informează Digi24.ro.

Accidentul a avut loc în comuna Ghindaru din judeţul Mureş. Şoferul nu a fost rănit în urma accidentului. Este al treilea caz, în lutima săptămână, în care un urs este ucis ca urmarea a coliziunii cu un autovehicul.

Prima oară, un urs a fost lovit de maşină, sâmbătă seara, în judeţul Harghita. Animalul a fost lăsat să agonizeze ore în şir pe marginea drumului, în timp ce veterinarul venit să asiste nu a putut să facă nimic pentru că nu era echipat cu tranchilizant. Ulterior, animalul a fost împuşcat pentru a îi fi curmate suferinţele. A doua oară, o ursoaică a murit, duminică seara, lovită de o mașină, pe DN 1, în zona localității Bradu, din județul Sibiu.

Ca urmare, ministrul de Interne, Marcel Vela, a hotărât demiterea prefectului de Harghita, Andrei Jean Adrian: "Prefectul a greşit când a tratat funcţia sa de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca pe o funcţie cu rol decorativ", a declarat Vela.

 

loading...

Lasă un comentariu