Un agricultor din Ungheni a dăruit două tone de mere maternităţii nr. 1 din Capitală

Embed:

A venit la spital cu două tone de mere. Un agricultor din raionul Ungheni a împărţit din recolta bogată cu mămicile de la maternitatea numărul unu din Capitală. Gestul a surpins conducerea spitalului, dar şi pacienţii.

Modest din fire, Anatol Plăcintă a refuzat iniţial să vorbească în faţa camerei. După mai multe discuţii, a acceptat totuşi.

"Eu cred că fiecare om trebuie să facă bine, asta este destinul oricărui om pe pământ. Să faci bine nu doar când ţie îţi este bine. Este mai preţuit atunci, când ţie îţi este greu, dar tu faci bine. Nu cred că am făcut ceva ieşit din comun. Mă bucur că am făcut acest pas şi o să continuu să fac acest lucru", a spus Anatol Plăcintă, agricultor.

Anatol Plăcintă spune că anul acesta a cules 600 de tone de mere. Aceste au fost depozitate şi exportate treptat în mai multe ţări CSI şi România. Primul lot, însă, a ajuns la spital.

Ala Cibotaru este internată la Spitalul municipal nr.1 deja de 11 zile. În curând, femeia va naşte gemeni. Ea spune că fructele donate spitalului sunt de mare folos pentru sănătatea tinerelor mame.

"Am mâncat, sunt foarte gustoase. Noi, mămici cu burtici, avem nevoie de alimentaţia bogată de vitamine, de mere moldoveneşti. Foarte plăcut că au grija de noi", a spus Ala Cibotaru.

Lucrătorii medicali au avut grijă să anunţe că fructele provin dintr-o donaţie.

"Sunt foarte gustoase, mulţumim domnului care a donat merele acestea, un gest binevenit, este o donaţie pentru un spital, mai ales pentru mamele gravide."

În funcţie de starea pacienţilor, merele sunt servite diferit.

"În funcţie de diete, indicate de medici, noi eliberăm merele şi coapte, şi mere proaspete, facem şi felul trei - compoturi", a spus Valentina Negoiţă, asistenta medicală dieteticiană.

"Pacienţii noştri de două săptămâni primesc mai multe vitamine. Mere o să ajungă, cred că, până în aprilie. Merele sunt o sursă importantă de minerale şi vitamine, ceea ce este foarte important când viruşii sunt foarte activi", a spus Cristina Ipati, purtător de cuvânt al Spitalului municipal nr.1.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu