Un agent GRU, care ar fi participat la organizarea unei tentative de lovitură de stat în Muntenegru, a încercat să organizeze proteste în Găgăuzia

Embed:

Un presupus agent GRU, care în urmă cu doi ani ar fi participat la organizarea unei tentative de lovitură de stat în Muntenegru, a fost şi în Moldova. Descoperirea a fost făcută de jurnaliştii de la "Bellingcat" și "The Insider", care au menţionat că Vladimir Popov, care este de fapt Vladimir Moiseev, a încercat să organizeze proteste în Autonomia Găgăuză.

Tot el a călătorit şi în Serbia, Polonia, Ucraina şi Bulgaria. Potrivit informaţiilor furnizate de jurnalişti, presupusul agent GRU s-a născut în data de 29 mai 1980, în regiunea rusă Kurgan.

Tot acolo a făcut şi serviciul militar. În data de 6 octombrie 2016, autorităţile din Muntenegru au anunţat că au deconspirat o tentativă de lovitură de stat care urma să aibă loc în timpul alegerilor parlamentare.

Scopul puciului a fost de a stopa intenţia ţării să adere la NATO. În acest caz, sunt anchetaţi cetăţeni din Rusia, Muntenegru şi Serbia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu