Un adolescent candidează pentru postul de guvernator al unui stat american (VIDEO)

Ethan Sonnebourn, în vârstă de 14 ani, nu este interesat de jocuri sau rețele sociale, așa cum sunt alți adolescenți de vârsta lui. Ambițios din fire, el candidează acum la postul de guvernator în statul american Vermont, scrie libertatea.ro.

Profitând că nu există o limită de vârstă pentru cea mai înaltă funcție de stat din Vermont, Ethan Sonneborn și-a depus candidatura pentru alegeri și speră să-l înfrunte în faza finală pe contracandidatul republican.

Adolescentul din Bristol, oraș aflat în apropierea graniței cu Canada, este activ pe internet, având conturi de Facebook, Twitter și un site oficial. El mai apare pe panouri de pe marginea străzilor și la mitinguri de campanie, arată Washington Post.

Îmbrăcat la costum și cravată, el a mai participat și la câteva dezbateri împreună cu concurenții săi, care au de patru sau cinci ori vârsta sa. Printre contracandidați se numără și Christine Hallquist, care ar deveni, în cazul unui succes, prima femeie care ocupă postul de guvernator în istoria SUA.

Programul lui Ethan este de stânga, apropiat de cel al senatorului de Vermont Bernie Sanders.

El vrea o acoperire de sănătate universală, o legislație care să interzică discriminarea persoanelor care provin din comunitatea LGBT, o taxă de poluare și creșterea salariului minim.

Adolescentul mai dă asigurări că este preocupat de nevoile oamenilor și nu are interese persoanale.

Dacă va câștiga primarele democrate, care vor avea loc miercuri, el se va confrunta, cel mai probabil, la 6 noiembrie cu actualul guvernator, republicanul Phil Scott.

'2018 este anul în care oameni de toate originile socio-economice, care nu au profilul unui politician tipic, se prezintă la alegeri. Cred că fac parte din această mişcare. Cred că trebuie măcar să poţi avea permis de conducere atunci când devii guvernator, a comentat Ethan Sonneborn candidatura sa.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu