Un adolescent A MURIT după ce a consumat băuturi cu cofeină şi un energizant

Un adolescent din SUA a murit după ce a băut, într-un timp scurt, mai multe băuturi cu conținut ridicat de cofeină, relatează BBC, citat de Digi24.ro.

Davis Allen Cripe a început să se simtă rău la școală, după ce a băut un latte de la McDonalds, un suc Mountain Dew și o băutură energizantă în mai puțin de două ore. Tânărul a murit în urmă cu o lună, însă abia acum a fost gata rezultatul autopsiei.

Adolescentul în vârstă de 16 ani a intrat în stop cardiac, deși nu suferea de nicio afecțiune a inimii. El cântărea 90 de kilograme, însă mediciul legist susține că nu putea fi considerat ca suferind de obezitate morbidă.

"Nu este o supradoză de cofeină. Nu este de vină faptul că avea atât de multă cofeină în organism, ci faptul că a consumat-o într-un timp foarte scurt, iar băutura energizantă pe care a băut-o ultima i-a indus o aritmie cardiacă", a explicat medicul legist.

Rezultatul autopsiei ar fi fost inconcludent, dacă colegii tânărului nu le-ar fi spus medicilor cu exactitate ce a consumat acesta înainte să i se facă rău. Asociația Americană de Pediatrie recomandă ca adolescenții și copiii să nu consume băuturi cu un conținut mare de cofeină sau alte substanțe cu efect excitant pentru creier.

Davis Cripe ar fi consumat echivalentul a 470 mg de cofeină în două ore, ori oamenii de știință de la MayoClinic recomandă ca doza zilnică de cofeină să nu depășească 400 de mg.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu